Sådan fik jeg mit firma til at servere sund frokost

Sund frokost

Sund frokostSom I nok ved, er jeg en af dem, der går ret meget op i sundhed. Derhjemme sætter jeg fokus på at lave god mad til aftensmad, som bygger på magert kød og mange grøntsager. Jeg sørger også for at komme op i fitnesscenteret mindst to gange om ugen og få lavet noget. Jeg gør det selvfølgelig også for at se godt ud, men mest af alt handler det for mig om at have det godt. Hvis jeg spiser dårlig mad eller ikke får trænet, har jeg det ikke godt med mig selv, og jeg kan mærke, at jeg slet ikke har lige så meget energi. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg forsøger at tage nogle sunde valg i hverdagen, der kan være med til at give mig et bedre og forhåbentlig længere liv.

Sådan fik jeg sund frokost på arbejdet

I lang tid var det sådan på arbejdet, at der ikke var nogen frokostordning. Det betød, at mange af os var nødt til at tage en madpakke med. Dem, der ikke havde tid, lyst eller overskud til at have deres egen mad med, gik i frokostpausen og købte noget nede i byen. En del af dem, der havde mad med, blev siddende ved deres computer og spiste. Jeg synes, det var synd, at vi ikke havde en frokostordning, da det både gik ud over sociale og den generelle sundhed på jobbet. Der var nemlig mange, der valgte fastfood til frokost, fordi det var det nemmeste. Derfor gik jeg til ledelsen på mit arbejde og spurgte, om vi ikke kunne få en frokostordning med fokus på sundhed, så vi kunne gøre en investering i både sammenhold og sundhed på jobbet.

Nu får vi god frokost hver dag

Faktisk blev mit forslag meget vel modtaget. Det tog ikke lang tid, før ledelsen havde fundet frem til en god ordning, som også havde fokus på sundhed. Den dag i dag bliver vores frokost hver dag leveret og serveret af firmasund.dk, som er en frokostordning, der har ekstraordinært fokus på sundheden. Faktisk er menuerne sammensat efter Fødevarestyrelsens 10 kostråd og derefter godkendt af en klinisk diætist. Derfor er det ikke længere svært for mig at tage det sunde valg, heller ikke på arbejdet. Og jeg må sige, at det også har givet meget bedre sammenhold blandt kollegerne, at der ikke længere er nogen, der bliver siddende eller går ned i byen, men at vi spiser en lækker frokost sammen.