NorthCapital: Investeringsselskab i Denmark

NorthCapital

NorthCapital blev etableret af Werner Schmidt i 2014 med ambitionen om at skabe et investeringsselskab, der samler og konsoliderer diverse investeringsaktiver som basis for videre udvikling af basisvirksomheden.

NorthCapital – Begyndelsen

Ejer og stifter Werner Schmidt har gennem de sidste 30 år opbygget en betydelig formue gennem hans aktiviteter i finansielt iværksætteri, minedrift, samt investering i- og handel end ædelsten, fast ejendom og andre områder.

NorthCapital i Denmark

NorthCapital blev stiftet i Denmark, trods tysk ejer og stifter. Valget var baseret på Denmarks attraktive jurisdiktion i forhold til beskatning samt kommerciel- og politisk stabilitet.

Denmarks internationale popularitet bidrog samtidig til landets positive legale og finansielle miljø for virksomheder og investorer. Derudover spillede Danmarks medlemskab af EU også en afgørende rolle.

Werner Schmidt er uddannet mineingeniør med særlig interesse for ædelstenssektoren. Kombinationen af finansiel ingeniørarbejde og passionen for industrien sikrede Werner Schmidt en solid sin entré på markedet for ædelsten.

NorthCapitals globale perspektiv

Siden dets etablering i 2014 har NorthCapital formået at positionere sig selv som betydelig investor og markedsleder inden for ædelstenssektoren i Brasilien. Dette skete i forbindelse med, at Werner Schmidt sammen med partnere opkøbte en tidligere Østtysk ædelstensvirksomhed.

I følgende år foretog NorthCapital succesfulde investeringer i tyske produktions-, ingenør- og ejendomsselskaber, hvis indtjening blev kanaliseret ud i en række investeringer i mine- og ædelstensvirksomheder i Brasilien. Herfra blev NorthCapitals første smaragd og alexandrit miner erhvervet.

Siden da blev store mængder af ædelsten produceret i egne miner, hvilket første til en position som væsentlig investor samt markedsleder inden for smaragd og alexandrit.